Saturday, June 16, 2012

Tip tip bila putus cinta

Awak saya nak putus perhubungan kita, huh dada terus berdeba nafas mula kedengaran kencang.percaya dengan tak percaya ,bermimpikah aku dan macam macam lagi yang bermain di minda.tenang terimalah kenyataan yang anda telah di tinggalkan.

Relek jangan mengelabah tak tentu arah terima hakikat bahawa anda tidak lagi dihati sidia.janganlah bersedih kerana kesedihan hanya menambah lagi kesenggaraan.sebenar nya bukan satu yang mudah bila nak melupakan orang yang mengkhianati kita lain dengan orang yang meninggalkan kita kerana menuju alam lain.

jangan meratap merayu kerana hatinya tak akan berubah walaupun mengalir air mata darah sekali pun kerana hatinya telah ditawan orang lain.jangan mengakat tangan tinggi tinggi kerana dikhuartiri mengyingap di muka sidia.jangan berbalah kerana berbalah tak akan ada kesudahannya.

bersholat dan sentiasa berzikir kepada allah,jangan sekali kali mendoakan keburukan pada sidia kerana jika suatu hari anda hidup bahagia tiba tiba doa anda sepuluh tahun lalu dimakbulkan allah,sanggupkah anda melihat orang lain sengsara.didalam hidup tertekan membunuh pun kita sanggup.maafkanlah kesalahan sidia kerana kebencian membawa kepada kerinduan kalau tak mana kan ada pepatah benci tapi rindu.

carilah penganti bak kata perpatah :yang patah kan tubuh yang hilang berganti walau pun berbezaa zahirnya tapi pasti lebih baik.jangan lah membuat perbandingan dengan sidia kerana manusia pasti tak sama walaupun rambut sama hitam tapi hati lain lain perangai pun tak sama.

terimalah kenyataan binalah hidup baru ubah diri ke pada sesuatu yang lebih baik lebih baik dari yang dulu.tiada siapa dapat membantu kita jika tidak diri sendiri walau pun motivetor terkenal sekali pun kalau tak diri sendiri yang ingin berubah.

fraser hill

Bukit Fraser  : terletak di negeri  Pahang , di atas  Banjaran Titiwangsa ,  Malaysia . Ia merupakan kawasan  pelancongan   pergunungan...